BCA Badminton

Inleiding

Is badminton ook iets voor jou?

Zoek je een nieuwe sport? Wil je lekker actief bezig zijn, individueel maar met anderen, zowel in de zomer als de winter? Dan is badminton misschien iets voor jou!

Badminton Club Alblasserdam is een vereniging waar je je het hele jaar door kunt aansluiten. We staan altijd open voor nieuwe spelers in onze competitie, maar je kunt natuurlijk ook heerlijk vrijblijvend een shuttletje slaan in het recreatieve badminton.

Over ons

BCA is een vereniging voor competitief en recreatief badminton. Momenteel hebben wij ongeveer 90 leden verdeeld over een jeugdgroep van bijna 40 jongens en meisjes en een seniorengroep van ongeveer 50 mannen en vrouwen. Een groot gedeelte van onze spelers doen mee in de competitie, variërend in niveau en intensiteit.

Over de training

De trainingen worden verzorgd door Mike Kost. Met zijn 20 jaar ervaring als gediplomeerd trainer en begeleider van beginnende trainers, is hij de aangewezen persoon om je badminton te leren, of je nu net begint, of al jaren speelt. Zijn motto: presteren naar vermogen. Zelf vind hij het het mooist om een bijdrage te mogen leveren in de (sport) ontwikkeling van de badmintonners. Bovenal is de eigen inzet en motivatie het belangrijkste.

Andere activiteiten

Naast de trainingen en de wedstrijden is BCA er ook voor de gezelligheid. Napraten onder het genot van een hapje en een drankje kan elke maandag en donderdag in de horecagelegenheid. Daarnaast houden we in Sportcentrum Blokweer ook onze jaarlijkse activiteiten, zoals het ouder/kind-toernooi tijdens Sinterklaas-viering.

Maandag en donderdagavond!

We trainen op maandagvond vanaf 18:00 uur tot ongeveer 22:00 uur, waarbij de jeugd tussen 18:00 en 20:30, verdeeld over 2 groepen, de zaal voor zich alleen zal hebben. De rest van de avond hebben de spelers van 18+ alle ruimte om te trainen of vrij te spelen.

Ook op donderdag is vanaf 20:30 uur tot 22:30 uur de hele zaal beschikbaar voor vrij spelen (alleen voor 18+).

Regelmatig zijn op deze avonden ook de competitiewedstrijden van onze teams te zien, waarbij ze spelen tegen diverse andere teams uit de regio. Op diverse donderdagen wordt de hele zaal gebruikt voor interne toernooien of speciale gelegenheden, zoals een kerst-mix toernooi of een ren-raap-je-rot toernooi. Deze gezelligheidstoernooien eindigen altijd met een prijsuitreiking en een borrel in de horecagelegenheid.

Kennismaken?

Wil je een paar keer gezellig meedoen om te kijken of badminton iets voor je is? Leen één van onze rackets, trek sportkleding aan en zaalschoenen zonder zwarte zool en stuur een berichtje naar secretaris@bc-alblasserdam.nl. Als jij je naam en datum plus tijd doorgeeft, zorgen wij dat er iemand is die je opvangt en eventueel wat extra uitleg kan geve

Voor alle overige vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen via: secretaris@bc-alblasserdam.nl

 

Contact

BCA Badminton
Sportlaan 3
2951 HL Alblasserdam
E-mail: secretaris@bc-alblasserdam.nl
Telefoon: 078-6920040
Website: bc-alblasserdam.nl/