Muziekvereniging Excelsior

Inleiding

Muziekvereniging ’Excelsior’ is een eigentijdse en actieve vereniging die als doel heeft om samen zo goed mogelijk muziek te maken. Ook al bestaat de vereniging in 2019 al 125 jaar, de vereniging is erg actief. Excelsior is een harmonievereniging en heeft Alblasserdam als thuisbasis.

Wij vinden dat muziek voor iedereen belangrijk is, een mens kan niet zonder muziek!

Een aantal keren per jaar verzorgt Excelsior een concert. Jaarlijks is dat het laagdrempelige snertconcert in februari, het grote concert in Landvast en het kerstconcert in ’t Anker. Ook tijdens Koningsdag worden de aubades in verzorgingshuizen verzorgd. Net voor de zomervakantie wordt er vaak een buiten-concert gegeven en laten de leerlingen tijdens een voorspeelavond van zich horen. Ook wordt er regelmatig meegedaan aan een festival waarbij een jury de uitgevoerde muziekstukken jureert.

Onze muziekkeuze zijn meestal niet de traditionele Harmoniewerken, maar wij proberen altijd muziek te spelen, die een andere muziekvereniging niet speelt. Van jonge componisten tot klassiekers in een modern jasje. Ook schromen wij niet om solisten te begeleiden en/of een Kerstconcert te geven met een koor. Een (onbekende) mars ontbreekt meestal ook niet.

Excelsior heeft ook een feestband: De Meulenmakkers. Zij spelen gezellige muziek op feesten en braderieën.

Interesse? Neem contact op via info@excelsioralblasserdam.nl of bel het bestuur op 078 6915811.Repetities zijn op maandagavond van 19.30 uur-21.30 uur in de Elthetokerk, Blokweerweg 22 te Alblasserdam.

Aanbod

Ervaren docenten geven onze leerlingen wekelijks les. Er wordt lesgegeven aan kinderen en aan volwassenen. Als de leerlingen voldoende kennis en vaardigheden hebben, gaan ze met elkaar samen muziek maken. De docenten leiden de leerlingen op voor erkende muziekdiploma’s. Na het behalen van het A-diploma kunnen leerlingen al meespelen in het harmonie-orkest.

Het harmonie-orkest bestaat uit muzikanten van verschillende leeftijden. De muziekinstrumenten die bespeeld worden zijn onder andere hoorn, trompet, schuiftrombone, bas, euphonium, saxofoon, dwarsfluit, hobo, klarinet en drums. Dirigent Dominique Capello heeft de leiding over het orkest.

Contact

Muziekvereniging Excelsior
Blokweerweg 22
E-mail: info@excelsioralblasserdam.nl
Telefoon: 078-6915811
Facebook: www.facebook.com/excelsioralblasserdam.nl