Soli Deo Gloria

Inleiding

Leuk dat je geïnteresseerd bent in muziekvereniging Soli Deo Gloria.
“Soli” zoals de vereniging in Alblasserdam bekend staat is een gevarieerde club die op muzikaal gebied veel activiteiten ontplooit in Alblasserdam en daarbuiten.

De vereniging bestaat al bijna 120 jaar maar is ook in deze tijd nog springlevend. Naast het maken van mooie muziek door de “grote” orkesten van de vereniging vinden wij het belangrijk dat jeugdleden het naar hun zin hebben bij de vereniging. Dit doen wij door kwalitatief goede lessen en begeleiding te bieden bij de muzikale ontwikkeling maar zeker ook door het organiseren van niet-muzikale activiteiten die bijdragen aan een goede sfeer onderling. Muziek maken in een vereniging is net als een teamsport, samenwerking is belangrijk om te groeien.
 

Christelijke signatuur
De vereniging kenmerkt zich sinds de oprichting door een Christelijke signatuur. Dat betekend dat kritisch gekeken wordt naar de programmakeuze van de orkesten maar niet dat er een geheel religieus getint programma gespeeld wordt. Soli ontplooit geen activiteiten op zondag m.u.v. medewerking aan dodenherdenking als 4 mei op zondag valt en medewerking aan kerkdiensten. Omzien naar elkaar is een vaste kernwaarde voor de vereniging.

 

Aanbod

Doorlopende leerlijn
Muzieklessen worden bij Soli verzorgd door professionele docenten. Vanuit de individuele lessen is er een doorlopende leerlijn waarin samenspel al in een vroeg stadium een belangrijke rol speelt. De vereniging is opgebouwd uit 2 hoofdrichtingen die hieronder beschreven staan.

Blaasinstrumenten
Bespelers van blaasinstrumenten zoals trompet, bugel, trombone, bariton, hoorn en diverse saxofoons volgen individuele lessen en starten in het opstaporkest. Na enkele maanden vervolgen zij hun muzikale carrière in opleidingsorkest “Solide” en later in het “grote” fanfareorkest.

Slagwerkinstrumenten
Slagwerkers volgen een all-round slagwerkopleiding die eveneens bestaat uit individueel les, deelname in slagwerkgroep “opstap SoliD”, gevolgd door jeugdslagwerkgroep “SoliD”, met als uiteindelijke doel het meespelen in de Melody Percussion Band (MPB).

Begeleiding
De vereniging heeft voor iedere instrumentgroep vakbekwame docenten in dienst die oog hebben voor de individuele leerstijl van de verschillende leerlingen.

Ook voor de gevorderde muzikant is er bij Soli voldoende uitdaging. Het fanfare orkest en de Melody Percussion Band spelen beiden op hoog niveau en staan onder leiding van professionele dirigenten die ook de gevorderde muzikanten stimuleren om het beste in zichzelf naar boven te halen.

Scholen en projecten
Naast deze interne opleidingsvormen zijn de docenten Soli actief op diverse scholen in Alblasserdam om uitvoering te geven aan het landelijk gesubsidieerde project “meer muziek in de klas”. Ook organiseert Soli met grote regelmaat buitenschoolse activiteiten in het kader van kunstkanjers.

 

Activiteiten
De orkesten van Soli komt u regelmatig tegen in Alblasserdam en omstreken. Soli organiseert eigen concerten maar verzorgt ook regelmatig medewerking aan festiviteiten, herdenkingen, aubades en evenementen.
Voor iedere activiteit hebben wij een passende muzikale oplossing. Naast de grote orkesten heeft Soli ook het koper ensemble “Soli Klassiek”, dit ensemble kan een echt klassieke bijdrage leveren aan uw receptie of bedrijfsevenement, daarnaast is ook een ruim portofolio opgebouwd waarmee medewerking verleent kan worden aan kerkdiensten.

Een heel ander geluid komt er vanuit ons feestorkest “de vrolijke noot”. Deze boerenkapel formatie brengt tegen marktconforme tarieven graag een vrolijke noot bij iedere gelegenheid. Het orkest is volledig mobiel dus ook geschikt voor optochten, braderieën en winkelcentra. Eind november transformeert het feestorkest ieder jaar voor enkele weken in “de vrolijke pepernoot”.

De jeugdorkesten en fanfare repeteren op dinsdagavond.
Alle slagwerkgroepen repeteren op vrijdagavond.
Kom gerust eens kijken!
 

 

 

Contact

Soli Deo Gloria
Haven 4
2951 GC Alblasserdam
E-mail: secretariaat@sdgalblasserdam.nl
Website: www.sdgalblasserdam.nl/
Facebook: www.facebook.com/SDGAlblasserdam

Foto Album

Facebook