BCA Badminton

Inleiding

Is badminton ook iets voor jou?

Zoek je een nieuwe sport? Wil je lekker actief bezig zijn, individueel maar met anderen, zowel in de zomer als de winter? Dan is badminton misschien iets voor jou!

Badminton Club Alblasserdam is een vereniging waar je je het hele jaar door kunt aansluiten. We staan altijd open voor nieuwe spelers in onze competitie, maar je kunt natuurlijk ook heerlijk vrijblijvend een shuttletje slaan in het recreatieve badminton.

Over ons

BCA is een vereniging voor competitief en recreatief badminton. Momenteel hebben wij ongeveer 115 leden verdeeld over een jeugdgroep van ongeveer 55 jongens en meisjes en een seniorengroep van ongeveer 60 mannen en vrouwen. Een groot gedeelte van onze spelers doen mee in de competitie, variërend in niveau en intensiteit.

Over de training

De trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers. Onze trainers zijn er om de basis beginselen van het badminton bij te brengen en spelers op een hoger niveau te krijgen.

Andere activiteiten

Naast de trainingen en de wedstrijden is BCA er ook voor de gezelligheid. Napraten onder het genot van een hapje en een drankje kan elke maandag, dinsdag en donderdag in de horecagelegenheid. Daarnaast houden we in Sportcentrum Blokweer ook onze jaarlijkse activiteiten, zoals het ouder/kind-toernooi tijdens Sinterklaas-viering.

Wanneer

Maandag en dinsdag van 18:00-19:30 speelt de jeugd van 8-12 jaar verdeelt over 2 groepen.
Dinsdag van 19:00-20:30 speelt de oudere jeugd (t/m 17 jaar).
Donderdag van 18:00-19:30 is er een extra speelmogelijkheid voor gevorderde jeugdspelers.
Vanaf 18 jaar kan er gespeeld worden op dinsdag en donderdag van 20:30-22:30.
Hierbij wordt tijdens het vrij spelen gebruik gemaakt van een digitaal scherm waarbij automatisch partijen worden gevormd tot ongeveer 22:00 uur, waarna de mogelijkheid bestaat om zelf partijen te vormen.

Incidenteel zijn op deze avonden ook de competitiewedstrijden van onze senioren teams te zien, waarbij ze spelen tegen diverse andere teams uit de regio. De normale speelavond voor de competitiewedstrijden is de vrijdagavond.

Op diverse donderdagen vindt er interne toernooien of speciale gelegenheden, zoals een kerst-mix toernooi of een ren-raap-je-rot toernooi, plaats. Deze gezelligheidstoernooien eindigen altijd met een prijsuitreiking en een borrel in de horecagelegenheid.

Kennismaken?

Wil je een paar keer gezellig meedoen om te kijken of badminton iets voor je is? Leen één van onze rackets, trek sportkleding aan en zaalschoenen zonder zwarte zool en stuur een berichtje naar secretaris@bc-alblasserdam.nl. Als jij je naam en datum plus tijd doorgeeft, zorgen wij dat er iemand is die je opvangt en eventueel wat extra uitleg kan geven

Voor alle overige vragen kun je ook altijd contact met ons opnemen via: secretaris@bc-alblasserdam.nl

 

Contact

BCA Badminton

Sportlaan 3
2951 HL Alblasserdam