Cultuur Dichtbij 60+

Inleiding

Culturele activiteiten als bijdrage aan positieve gezondheid

Het aantal ouderen groeit en deze mensen worden aanzienlijk (gezonder) ouder dan voorgaande generaties. Onderzoeken tonen aan dat actief deelnemen aan cultuur een positief effect heeft op het welzijn, de vitaliteit en de gezondheid. Actieve deelname aan cultuur kan problemen verzachten die vaak met ouderdom gepaard gaan, zoals eenzaamheid, niet meer meedoen en dementie.

Nooit te oud om iets nieuws te beleven
Daarnaast willen mensen graag hun talenten (opnieuw) ontdekken, gebruiken en ontwikkelen. Natuurlijk zijn er ook mensen die vooral iets nieuws willen leren, gezamenlijk in een positieve groepssfeer. Culturele activiteiten lenen zich daar goed voor. Zeker wanneer de activiteit wordt begeleid door een kunstprofessional met sociale vaardigheden, interesse en ervaring in de doelgroepen ouderen.

Aanbod

Culturele activiteiten 2020-2022
Wij organiseren uiteenlopende activiteiten op het gebied van muziek, beweging, dans, theater en kunst&design voor (kwetsbare) ouderen. Dit najaar starten we met culturele activiteiten op verschillende locaties in Alblasserdam. Een overzicht van alle culturele activiteiten volgt op deze pagina. Deze activiteiten worden uitgevoerd door ervaren, lokale en regionale kunstprofessionals. Cultuur Dichtbij is een initiatief van het Servicebureau Onderwijs&Cultuur