De Doorlopers

Wilt u wat aan de conditie doen, maar vind hardlopen te veel. Denk dan eens aan sportief wandelen.

 

Wat houdt sportief wandelen in? 
Sportief wandelen is voor iedereen die aan zijn conditie wil werken en dit wil doen op een wijze die we gewend zijn: namelijk lopen. Alleen zal de aandacht gelegd worden op de techniek van het lopen en de snelheid.  Bij een trainingsopbouw, die op een juiste en verantwoorde wijze en onder begeleiding wordt gedaan, zal blijken dat Sportief wandelen uitgebreider is dan het normale wandelen. Daarnaast is sportief wandelen mogelijk voor jong en oud die weinig of niets doen aan beweging. Ook is het geschikt voor mensen die herstellend zijn van een ziekte cq. operatie of na revalidatie en na beëindiging van behandelingen van een fysiotherapeut. Maar zeer zeker ook voor hen die een lichamelijke beperking hebben bv. Hart,suiker patiënten etc. Aan deze wandelaars zal extra aandacht besteedt worden. De training voor het sportief wandelen duurt ongeveer een uur en bestaat uit een warming up, oefeningen, loopscholing, interval en cooling down. Al deze trainingen zijn bedoeld om conditie en snelheid op te bouwen. Daarnaast zal er ook weleens een flink stuk worden gewandeld in de omgeving.

Maar bij als deze trainingen hebben we een slogan “ Alles mag, niets moet”. M.a.w. wordt het iets te veel, dan ga je even rustig zitten.

Waarom sportief wandelen ?

1.         Het verbetert de conditie en uithoudingsvermogen.

2.         Je kunt het overal doen, in het bos, op het strand etc.

3.         Je hebt alleen goede wandelschoenen nodig.

4.         Het wandelen in een groep is gezellig en stimuleert.

5.         Je wandelt op eigen tempo en niveau.

6.         Kans op blessures is minimaal bij goede begeleiding en training.

8.         Bij gezondheidsklachten is sportief wandelen heel goed.

9.         Je bent buiten in de natuur.

 

Wat heb je nodig:

Alleen goede wandelschoenen. En tijdens de training een flesje drinken.

 

Met medewerking van het bestuur van CKC Kinderdijk wordt er trainingen gehouden op sportpark Molenzicht aan de Groen van Prinstererstraat te Alblasserdam. De totale wandelgroep momenteel bestaat uit 26 personen en wandelen onder de naam van “De Doorlopers”

Na de training hebben we meestal nog een moment van een “ bakje” doen in de kantine van CKC.

Gemiddeld doen er per training op dit moment 10 tot 15 personen mee. De trainingen vinden plaats op maandag: vanaf 13.30 uur en vrijdag: vanaf 10.00 uur. De kosten van deze trainingen zijn  5,-- Euro per maand.

Het streven is op de maandag op het veld te trainen waar dan de aandacht besteedt wordt aan conditie, lenigheid, snelheid en uithoudingsvermogen.

Ook word er zgn. cooper testen en shuttle testen gehouden om de vooruit gang te bekijken.

Op de vrijdag wordt er een stuk gewandeld. Dat kan zijn in de omgeving van de molens van Kinderdijk of in de bossen van Papendrecht/Wijngaard of Alblasserdam. Ook wordt er weleens heuveltraining gegeven op de “ bult van Ridderkerk”.

 

pahel@planet.nl

078-6917171