DVA Dammen

Inleiding

Damvereniging Alblasserdam bestaat al sinds 1 oktober 1923. De vereniging speelt het gehele jaar, op de maanden juli en augustus na, in Chinees-Indisch Restaurant China Town aan de Plantageweg 12 (via achteringang). Het clublokaal is iedere vrijdagavond open vanaf 19.00 uur. De jeugd traint en speelt hier tot 20.00 uur, waarna de senioren tot ongeveer 22.00 uur dammen om het clubkampioenschap van DVA, waarbij gespeeld wordt voor waardebonnen van hoofdsponsor Kippie en om de Riens Optiek bokaal, onze subsponsor.

Daarnaast kunnen de jeugdleden elk jaar meedoen aan een vakantietoernooi in Brunssum. Aan dit 10 dagen durende internationale damtoernooi mogen zij dan meedoen tussen de grootmeesters. Dit is inclusief een verblijf op de camping. De grootmeesters die daar ook verblijven, analyseren met onze jeugd spelers hun partijen. Er wordt daar overigens niet alleen gedamd. Zwemmen, voetballen, tafeltennissen, het kan daar allemaal op de camping.

In de externe competitie doen drie teams mee van DVA. Een tiental in de landelijke tweede klasse en

twee viertallen in de provinciale tweede klasse. Hieruit blijkt dat bij onze vereniging eenieder terecht

kan, zowel goede als minder goede dammers. Jeugd en senioren spelen bij ons door elkaar. Het plezier

staat voorop. In ieder huis staat wel een dambord. En iedereen heeft in zijn jeugd wel eens met schijven geschoven. Maar slechts weinigen hebben ontdekt dat het spel prachtige combinaties heeft tot

tienklappers toe en dat dit schijnbaar simpele spel vele spelsystemen heeft, waar strategie en tactiek de

boventoon voeren.

 


Mocht u meer informatie willen, dan kunt u ons altijd

vrijblijvend op de club bezoeken op vrijdagavond:

Chinatown Chinees-Indisch restaurant, Plantageweg 12 (via achteringang), 2951GP Alblasserdam.

De Jeugd van 19:00-20:00 uur. De Senioren van 19:00-22:15 uur.

Telefonisch contact opnemen met onze secretaris is ook mogelijk.

Ruben Groenendijk: 06 194 420 24. Of mailen naar rgroenendijk87@kpnmail.nl

Aanbod

In de externe competitie doen drie teams mee van DVA. Een tiental in de landelijke tweede klasse en twee viertallen in de provinciale tweede klasse. Hieruit blijkt dat bij onze vereniging eenieder terecht kan, zowel goede als minder goede dammers. Jeugd en senioren spelen bij ons door elkaar. Het plezier staat voorop. In ieder huis staat wel een dambord. En iedereen heeft in zijn jeugd wel eens met schijven geschoven. Maar slechts weinigen hebben ontdekt dat het spel prachtige combinaties heeft tot tienklappers toe en dat dit schijnbaar simpele spel vele spelsystemen heeft, waar strategie en tactiek de boventoon voeren.

Mocht u meer informatie willen, dan kunt u ons altijd

vrijblijvend op de club bezoeken op vrijdagavond:

Chinatown Chinees-Indisch restaurant, Plantageweg 12 (via achteringang), 2951GP Alblasserdam.

De Jeugd van 19:00-20:00 uur. De Senioren van 19:00-22:15 uur. Telefonisch contact opnemen met onze secretaris is ook mogelijk. Ruben Groenendijk: 06 194 420 24. Of mailen naar rgroenendijk87@kpnmail.nl

Contact

DVA Dammen

De Wig 4
2954 CA Alblasserdam

 

Facebook