IkToon! Alblasserdam

Inleiding

Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar mensen kennen hen vooral als juf, opa of accountant, niet als toneelspeler, pianist of vlogger. Daar komt met de iktoon-campagne in de maand juni verandering in. Heel Nederland is dan het podium van alle amateurkunstenaars. Vanaf zaterdag 1 juni 2019 is er op meer dan duizend locaties in meer dan 200 gemeenten kunst te zien. In kunstencentra, ateliers en buurthuizen, maar ook thuis, op straat en in winkels. Zo ook in Alblasserdam! Via deze pagina kun je kijken wat er allemaal te doen is!

Aanbod

Doe mee als amateurkunstenaar of als organisatie en toon wat jij of jouw mensen in huis hebben, individueel of met een groep. Er is van alles mogelijk: van talentenjachten en exposities tot workshops en voorstellingen. Van een dansopvoering van zeventigplusdames met rollator tot een gecomponeerd muziekstuk dat wordt gespeeld op auto-onderdelen. De invulling bepaal je zelf en deelname is gratis. Je bent zichtbaar op de landelijke festivalagenda van iktoon.nl en je krijgt toegang tot de toonkit. In de toonkit vind je tips voor het organiseren van activiteiten en campagnemateriaal dat je kunt inzetten bij de promotie van jouw activiteit(en). Zo laat je zien dat je onderdeel bent van iktoon en tonen we met elkaar hoe divers en kleurrijk kunst in Nederland is.

Inspiratie opdoen? Bekijk de festivalagenda of volg ons via Facebook en Instagram.
Vragen over deelname of promotie-ondersteuning? Stuur een mailtje naar de cultuurcoach van Alblasserdam: Irene irene@onderwijs-cultuur.nl  

Expositie 'Ik Toon'