KDO Gymnastiek

Inleiding

KDO is een gymnastiekvereniging, maar buiten de gewone gymnastiek zijn er allerlei andere mogelijkheden om te bewegen binnen onze vereniging voor alle leeftijden.

 

 

Aanbod

Ouder & Kindgym

Deze les is speciaal bedoeld voor de peuter van 1,5 tot 3 jaar, die samen met papa, mama, opa, oma of oppas, lekker wil gymmen in een "echte" gymzaal. 
De peuters krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.

Peuter & Kleutergym

Kleutergym is een basisvorm van bewegen, waarbij natuurlijk veel bewegingen voortkomen uit de turnsport, maar o.a. ook bewegen op muziek (gevoel voor ritme), spel met ballen ed. (oog-hand coördinatie) en groepsspellen. Dit blijkt ook uit onze doelstellingen:

Uit bovenstaande blijkt dat geen enkele gymnastiekles hetzelfde hoeft te zijn. In onze lessen komen alle vormen van bewegen, met en zonder materiaal, aan bod en heeft elk onderdeel zijn specifieke doel. Natuurlijk staat het plezier in bewegen centraal! 

NIJNTJE Beweegdiploma, voor peuter en kleuter

Vanuit de KNGU wordt dit programma aangeboden om kinderen spelenderwijs de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling te stimuleren. Vaardigheden zoals gooien, zwaaien, rollen, balanceren zijn erg belangrijk bij het leren van andere sporten als het kind groter is.

Recreatiegym meisjes en jongens

Vanaf 6 jaar wordt er meer gebruik gemaakt van oefeningen op de wedstrijdtoestellen, zoals bijv. lange mat, brug ongelijk, kast met springplank en balk voor de meisjes en  brug met gelijke liggers, kast springen, voltigeren, rekstok, ringen stil en de lange mat voor de jongens. Daarnaast is het vooral belangrijk dat er met plezier gegymd wordt. Dus ook spelletjes als warming-up of slot. 


Selectiegym meisjes en jongens

Als blijkt dat kinderen meer talent hebben dan gemiddeld, dan kunnen ze getest worden, om te gaan wedstrijdturnen bij onze selectietrainingen. Ook hierin bestaan diverse niveaus.

Streetdance (7 - 15 jaar)

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die vooral op straat zijn ontwikkeld, zoals hiphop en andere funkdancestijlen. Veel dansmoves komen tegenwoordig uit videoclips, waardoor de lessen met de tijd mee veranderen.

Deze les is voor jongens en meiden van die houden van dansen op leuke dansmuziek.

 

55+ Dames

Het samen sporten en bewegen staat centraal bij de groep 55+ dames. Eerst een lekkere warming-up op muziek. Daarna lekker aan de slag met ballen, hoepels, touwtjes, werpringen, knotsen, stokken of andere attributen. En tot slot nog wat oefeningen op de grond. 

Gymfit (18+ of 40+)

Met 'Gymfit' breng je je hele lichaam in beweging! Alle spieren worden gebruikt in deze les, met extra aandacht voor de billen buik en benen. De les bestaat uit een cardio (aerobics) workout en spierverstevigende oefeningen, waarbij elke spiergroep getraind wordt. Tijdens de les maken we gebruik van gewichten, tubes en de fit bal.

Beginners en gevorderden kunnen deze lessen volgen, omdat deze worden aangepast aan ieders niveau.

Sport en spel (55+)

In de les ‘sport en spel’ op staat het samen sporten centraal. Een ieder doet dat op zijn of haar niveau. 

Wekelijks gebruiken we een ander thema. Dit kan zijn: conditietraining, oefeningen aan het rek, bewegen op muziek, een partijtje korfbal, lijnbal, hocky, badminton. Het kan allemaal.

Ook de lachspieren worden ook intensief getraind. Na een uurtje sporten zal iedereen het gevoel hebben dat alle spieren weer een beetje soepel zijn geworden. De les wordt afgesloten met een cooling down, met vooral aandacht voor schouders en nekspieren.

 

Contact

KDO Gymnastiek

Groen van Prinstererstraat 107
2953BD Alblasserdam

Foto Album

Foto bij KDO Gymnastiek
Foto bij KDO Gymnastiek
Foto bij KDO Gymnastiek
Foto bij KDO Gymnastiek
Foto bij KDO Gymnastiek
Foto bij KDO Gymnastiek

Facebook