Wasko

Wasko

Inleiding

Kinderen van àlle scholen in Alblasserdam kunnen na schooltijd energie opladen en kwijtraken op de Sport BSO. Hier krijgen kinderen de ruimte om samen in beweging te zijn. De begeleiders blijven niet aan de kant staan maar moedigen aan en helpen waar ze kunnen. We werven daarvoor speciaal pedagogisch medewerkers met een sportieve achtergrond die zelf ook wel houden van een potje Apenkooien. Dagelijks hebben kinderen plezier in de spelactiviteiten die worden aangeboden in en rondom het sportcentrum. Wil je een keertje niet mee sporten, dit kan ook, naast de sportactiviteiten is er natuurlijk ook alle ruimte is voor het lezen van een boekje, het spelen van een spelletje of een leuke knutselactiviteit.

Sporten is leuk én belangrijk. Kinderen worden fit van sporten, bouwen weerstand op, ontwikkelen coördinatievermogen en kracht. Allemaal essentieel in de gezonde ontwikkeling van een kind. Samen in een groep iets bereiken, samen winnen of samen verliezen. Plezier is voor ons belangrijker dan winnen. De Sport-BSO is niet school-gebonden en voor kinderen die zelfstandig naar de BSO kunnen komen.

Kinderen kunnen proeven van verschillende sporten tijdens de clinics. Maar wat denk je van levend Stratego of Air hockey? Of met z’n allen op een grote schommel gemaakt van een gymnastiekmat? Allemaal uitdagende, energieke activiteiten waarbij samen plezier hebben centraal staat. En…. we hoeven natuurlijk niet te melden dat de Sport BSO tijdens de vakanties helemaal een feestje is!

Wil jouw kind niet elke dag naar de Sport BSO? Dat is geen probleem, je kunt ook combineren met de ‘gewone’ BSO. Dus bijvoorbeeld 2 dagen Sport BSO en 1 dag reguliere BSO.

Aanbod

Naast de Sport BSO groep voor de kinderen vanaf groep 5, is er bij Het Startblok ook een groep voor de kinderen van groep 1 t/m 4 van basisschool De Boeg. Deze groep is een ‘reguliere BSO’ maar natuurlijk kunnen de kinderen uit deze groep ook gebruik maken van alles dat deze bijzondere locatie biedt.

Foto Album

Foto bij Wasko
Foto bij Wasko
Foto bij Wasko